Rent

Verhaal, muziek en liedteksten van Jonathan Larson
Nederlandse vertaling door Daniel Cohen

De voorstellingen vonden plaats op 3, 4 en 5 juli 2019 in het CREA Theater te Amsterdam.

Rent omvat een jaar uit het leven van vrienden die in New York wonen en om moeten gaan met relaties, liefde, verlies, armoede en AIDS. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘90, toen het hebben van AIDS vaak een doodvonnis was. Mark, een documentairemaker, besluit op 24 december 1989 een film te maken van het leven in de kunstenaarswijk waar hij samen met zijn vrienden woont. Mark en zijn vrienden leven in een groot kraakpand die de huisvesting is voor honderden kunstenaars en daklozen. Ze leven in een benarde situatie. De jonge bohémiens moeten zien te overleven in de snelle en chaotische New Yorkse maatschappij. Ze worden uitgespuugd omdat zij anders zijn. Zo krijgen we te maken met heel veel kleurrijke personages die bijvoorbeeld lesbisch, travestiet, nachtclubdanseres, muzikant of homoseksueel zijn. Velen van hen zijn helaas ook drager van het AIDS-virus. Hun excentrieke levensstijl vergt veel van ze en zorgt ook voor onderlinge conflicten.

Rent, een productie met een overweldigend en ontroerend verhaal, heeft maar één duidelijke boodschap: Leef iedere dag alsof het je laatste kan zijn!

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Auteursbureau ALMO bvba, in opdracht van Music Theatre International Europe.
RENT werd  voor het eerst geproduceerd in New York door New York Theatre Workshop en op Broadway door Jeffrey Seller, Kevin McCollum, Allan S. Gordon en New York Theatre Workshop.